Yesss! Finally I berjaya turun 20kg!

    Hi uolsss… I mmg happy dan excited giler! Bagi uolss yang tak sempat tengok kat TV3 Khamis lepas, inilah linknya! TQ  kepada consultant saya Nicky kerana banyak bantu saya turunkan 20kg dalam 90 hari ini! Saya nekad, saya akan usaha kekal cantik & kurus. TQ kepada pihak London Weight Management kerana berikan peluang ini […]

Proses membakar LEMAK semasa di London Weight Management :)

    hai u’olls !! i’olls nak tunjuk dan cerita sikit semasa badan i’olls di bakar , di grill dan di stim di london weight management.. hahaha.. gambar yang u’olls tengok tu namanya INFRARED WARM BLANKET.. warm blanket ni fungsinya untuk meningkatkan metabolisme dan melancarkan peredaran darah dalam badan kalau ada lemak atau darah tersekat […]

makanan ringan ? makanan berminyak ? ohhhh !! tidakkkkk..

    kalau cakap bab makanan siapa yang tak suka makan lebih-lebih lagi makanan seperti ayam goreng , french fries dan sebagainya.. one of my favourite ayam goreng !!! makanan harian yang akan di hidang.. kalau u’olls nak tau i’olls memang pantang kalau tak makan ayam goreng tak kira masa tapi itu semua hanya “kenangan […]

Dugaan dan cabaran selama 90 hari

  seperti yang u’olls nampak dalam gambar tu gambar semasa dalam proses nak turunkan berat badan selama 90 hari.. macam2 dugaan dan cabaran yang di lalui ramai yang cakap i’olls takkan berjaya la itu la ini la kadang2 agak bengang jugak bila ada yang cakap macam tu tapi dengan semangat dan keyakinan yang ada dalam […]

rahsia nak nampak kurus masa bergambar (selfie)… :)

 hai u’olls its me again.. nak bagitau sikit cara-cara nak nampak kurus dalam gambar.. macam yang u’olls nampak dalam gambar tu adalah cara yang paling tak nak kita buat semasa bergambar iaitu front angle atau sisi depan.. kalau ambil gambar dari depan memang gerenty akan nampak lagi gemuk akan nampak segala “spare tire” kiri kanan […]

my Fortune cookie…. :)

    hai u’olls i ada something nak share dengan u’olls about my fortune.. tak percaya benda-benda macam ni tapi kebetulan masa pergi makan dengan encik hubby dekat western restaurant  sementara menunggu  makanan sampai i saja buka fortune cookie ni tak sangka fortune yang dapat macam kena je dengan hidup i sekarang.. ” A Great […]

kata-kata semangat…

hai u’olls apa khabar ? dah lama tak update blog.. ni cik kiah seksi nak update and story-story sikit.. seperti yang u’olls tengok video di atas adalah kata-kata semangat tuk diri i abaikan muka ku yang tengah poyo tu.. hahahaha.. walau apa halangan sekali pun i nekad nak kurus.. bak kata omputih ” when there’s […]

masa tak sihat datang bulan.. :(/ :)

haiiiiii u’olls !!! masa ni cik kiah seksi tak sihat la datang bulan.. hahaha… (cik kiah seksi).. masa ni tak sihat sangat-sangat tengok la muka tu pucat je tapi dalam keadaan tak sihat pun diet tu mesti tau bubur je hidangan malam.. nak nyanyi sikit ” kalau nak berjaya kena makan berpada-pada.. uuuoooo.. “.. hahahaha… […]

once again… my dinner !!!! :)

hiiiiiii !!! again i nak update sikit about my diet.. macam yang u’olls nampak dalam gambar tu diner i selain dari siakap stim dan sup , i makan bubur dan sayur stim tuk dinner.. bubur sayur without oil and salt.. heee.. memang terbaikkkkk… ini la makanan diet i bubur , sayur stim , siakap stim […]

bertukar !!!!!

  Hiiiiii u’olls… ni nak kongsi cerita sikit tentang pemakanan i ler.. hehehe.. selalu breakfast makan sosej sekarang i makan oat.. good for ur heart and health.. makanan diet ku.. masa mula-mula nak start diet agak susah juga tapi dengan sokongan dari keluarga , suami dan juga kawan-kawan akhirnya berjaya juga diet makan makanan berkhasiat […]