bertukar !!!!!

Vs

 

Hiiiiii u’olls… ni nak kongsi cerita sikit tentang pemakanan i ler.. hehehe.. selalu breakfast makan sosej sekarang i makan oat.. good for ur heart and health.. makanan diet ku.. masa mula-mula nak start diet agak susah juga tapi dengan sokongan dari keluarga , suami dan juga kawan-kawan akhirnya berjaya juga diet makan makanan berkhasiat kurang lemak dan sebagainya.. heeee… bak kata pepatah orang melayu “nak seribu daya , tak nak seribu dalih” kalau omputeh pula “when theres a will , theres a way”.. dah  macam cikgu la pula.. hahaha… tapi alhamdulillah usaha nak diet ni menjadi amat berhasil garam kurang , minyak kurang , segala sos pun kurang , gula pun kurang semuanya kurang la.. makan macam ni mula-mula memang kita akan rasa boring sebab makanan tak ada rasa semuanya kurang tapi setiap kali nak makan i akan cakap dalam hati “i mesti boleh.. beauty hurts but the results akan puas hati.. ” ni la yang selalu i cakap dalam hati kalau tiba-tiba rasa bosan dengan diet..

20130913_164050 20140324_195831

ini pula makan malam i.. sedap tak ? ikan siakap stim halia dan sup kentang.. memang terbaikkkkkkk !!! hahaha… sup yang u’olls tengok tu tanpa minyak ye.. dulu makan malam mesti nak makan nasi kadang-kadang tambah nasi sampai 3 pinggan sehari tapi sekarang nasi tak makan waktu tengah hari je makan nasi tapi kurang kalau selalu i makan satu pinggan penuh sekarang nasi i makan suku pinggan je.. makan diet ni sebenarnya bestttt !! sebabnya badan akan rasa ringan malam nak tidur pun badan rasa selesa je tak macam dulu makan banyak lepas tu nak tidur malam tak selesa perut terlampau kenyang u’olls know what i mean kan ?? baring tak selesa.. bila teringat balik dulu cara makan rasa macam ugghhhhhh !!!! nak tepuk-tepuk perut.. tapi betul la orang cakap kalau kita usaha nak buat sesuatu mesti akan ada hasil yang terbaik.. doakan i sentiasa ye u’olls.. wait for my next post.. heeeee…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>